Кошик
1208 відгуків
Прийом замовлень для відправки день у день до 15.00!(будні)
+380981292661
+380981292661
+380981292661
Интернет-магазин
+380930137406
Интернет-магазин
+380964610935
Магазин г. Днепр
Лавка кондитера "Липучка"

Пісочне або рубане тісто, чому важливо знати різницю?

Пісочне або рубане тісто, чому важливо знати різницю?
Дуже часто пісочне тісто плутають з рубаним. На картинках виглядає однаково, тому сплутати дивно.

27.02.21


І те, і інше використовується для пирогів з різноманітними начинками, і в тому, і в іншому є борошно, вода і масло. На цьому схожість закінчується.

Пісочне тісто так називається тому, що воно м'яке, розсипчасте, ніжне. Купували коли-небудь міні-пироги «Ягідне козуб»? Ось це типове пісочне тісто — солодкий, ніжний, тане в роті і розсипається в руках. Найкраще підходить для печива, порційних пирогів, пиріжків з м'якими ніжними начинками, наприклад, ягідної або кремовою.

Рубане тісто щільне, хрустке і злегка шарувате. Найкраще підходить для пирогів з щільними начинками, наприклад, з яблучної або картопляної.

Різниця в приготуванні полягає в тому, що в рубленому тесті, як випливає з назви, заморожене масло рубається з борошном у велику крихту. Шматочки масла, оточені борошном, при випічці утворюють шари тесту, які приємно хрумтять. Для цього масло в процесі приготування має бути дуже холодним.
В пісочному тісті м'яке масло збивається з цукром дочиста, а потім додаються інші інгредієнти.

Інші статті