Кошик
1120 відгуків
Пн.-Чт. 10-19! Пт. 10-17! Сб. 10-14! Нд. вихідний!
+380981292661
+380981292661
+380981292661
Интернет-магазин
+380930137406
Интернет-магазин
+380964610935
Магазин г. Днепр
Лавка кондитера "Липучка"

Булочки з корицею і вершковим кремом на коньяку

Булочки з корицею і вершковим кремом на коньяку
Осіння пора розташовує до чашечці смачного чаю і ароматної випічки. Пропонуємо вашій увазі рецепт смачних булочок з корицею від талановитого Andy Chef.

27.02.21

Іноді буває спробуєш щось і назавжди закохуєшся в блюдо. У мене так було з булочками відомої мережі Синнабон. Спочатку я взагалі з великим скептицизмом ставився до самої ідеї. Булочки? Ну і що?! Кого ними здивуєш, та ще й цілі кафе заради цього відкривати.

Для початку розтоплюємо молоко, масло, сіль і цукор. Відставляємо в сторону, нехай трохи охолоне.

Далі запускаємо дріжджі. Не бійтеся цього слова. Багато хто (як і я) відразу ж закривали рецепти на слові «дріжджі». Але насправді — це таке ж просте і невибагливе тісто, як і інші. З тією лише різницею, що йому потрібен час на підйом, от і все. У чашці/склянці змішуємо воду, дріжджі і цукор. Дріжджі беремо сухі в пакетиках, цукор потрібно для харчування — тобто він допомагає дріжджам працювати. Залиште на 5-10 хвилин, рідина стане каламутною і трохи вкриється піною.

Далі у великій чаші змішуємо масляну суміш і дріжджову.

Додаємо 2 яйця, перемішуємо. І далі повільно вмешиваете всю муку. Спершу можна змішувати міксером. Але коли борошна стане багато, ручний міксер перестане справлятися — продовжуйте руками.

Викладайте масу на подпыленную борошном поверхню і почати вимішувати тісто. Саме в цей момент утворюються еластичні зв'язку в тесті (воно буде тягнутися, але не рватися), а дріжджі працюють над пишністю. Через 10 хвилин у вас буде дуже гладке пружне тісто.

Готове тісто прибираєте назад в чашку (можна змастити стінки маслом), накриваєте вологим рушником і ставите в тепло на 30 хвилин (ще одна єдина складність дріжджового тіста), зовсім нескладно.

Через пів години вона збільшиться вдвічі — це значить, що поки все йде правильно)

Поки тісто стоїть в теплі, готуємо начинку. Масло розтопіть і приготуйте пензлик.

У чашці змішайте всі сухі інгредієнти. Тут можна експериментувати. Додайте більше какао і отримаєте більше шоколадні булочки, збільште кількість імбиру і кориці — булочки стануть більш пряними. А може бути ви вирішите додати свої улюблені спеції.

Готове тісто розкачати в прямокутний пласт, товщиною 4-7 мм. Пам'ятайте, тісто ще підніметься, тому не треба робити на цьому етапі дуже товстий шар. Співвідношення сторін приблизно 2х3.

Змастіть тісто маслом за допомогою пензлика. Нехай це буде не олійна калюжа, але і не шкодуйте занадто. Зверху посипте рівномірним шаром суху суміш.

Аккуратно скатайте тесто в рулет. Важно, чтобы слои плотно прилегали друг к другу. Если чувствуете, что где-то воздушный карман — раскатайте обратно и прижмите сильнее. Нарежьте ножом или нитью будущие булочки из рулета. Ширина отрезаемых сегментов должна быть примерно ровна высоте вашей формы, в которой будете их выпекать. У меня это было примерно 5 см. 

Выстелите форму пергаментом и разложите булочки так, чтобы между ними было небольшое пространство (около 1 см). 

Накройте форму снова влажным полотенцем и оставьте минут на 20 в тепле. Булочки ещё чуть набухнут и скорее всего прижмутся друг к другу. Ставьте в духовку на 180 градусов на 20-30 минут. Я здесь определяю так — как только появляется румяная корочка — пора вынимать. Иначе пересушите булочки. 

Пока булочки немного остывают, приготовим крем. Смешиваем в чашке сыр, пудру, коньяк и ложку молока/сливок. Хорошо взбиваем миксером минуты 3 до однородности. Готовым кремом смазываем булочки (прямо в форме). 

Завдяки тому, що булочки ще теплі, крем почне трохи танути, проникаючи у всі шпарини між шарами, просочуючи тісто. Крім того я промазывал ще й проміжки між булочок, вийшло дуже смачно.

 

 

 

 

Інші статті