Кошик
1156 відгуків
Самовивіз: Пн.-Чт.10-19! Пт.10-17! Сб.10-14! Нд. - вихідний!
+380981292661
+380981292661
+380981292661
Интернет-магазин
+380930137406
Интернет-магазин
+380964610935
Магазин г. Днепр
Лавка кондитера "Липучка"

Тісто для імбирних пряників

Тісто для імбирних пряників
Новорічні свята тільки починаються, але побалувати себе смачними і ароматними імбирними пряниками.

27.02.21

І так:

  • Борошно — 175 гр.
  • Сода — 1/4 ч. л.
  • Сіль — щіпка
  • Кориця — 1 ч. л.
  • Імбир — 1 ч. л.
  • Масло вершкове — 65 гр.
  • Цукрова пудра — 75 гр.
  • Мед — 2 ст. л.
  • Жовток — 1 шт.

1. Для початку потрібно просіяти і змішати всі сухі інгредієнти (крім пудри). Не лінуйтеся, чим краще просіяли — тим смачніше і однорідніше вийде тісто!!

2. Дуже дрібно рубаємо крижане масло на кубики, 5 мм. Тут важливо, щоб масло не стало танути, тому і ріжемо швидко і руками намагаємося поменше чіпати його.

3. Порубали і відразу засинаєте в суху суміш. І швидко-швидко руками переминаете тісто між пальців, поки не вийде характерна крихта розміром з бусинку.

4. Далі заливаємо мед, жовток і пудру.

5. Перемішуєте ще раз. Повинно вийде дуже круте гладке тісто. Якщо раптом воно буде розсипатися — додайте мед, але спершу все ж добре перемішайте/пам'ятайте тісто.

6. Відкатали тісто в кулю і, обмотавши плівкою, кладемо в холодильник на годину. Через годину дістаємо тісто і розкочуємо пласт товщиною десь 3-6 мм Вирізаємо формочки і випікаємо в духовці при 170 градусах хвилин 8-10. Дивіться, як тільки почнуть рум'янитися — виймайте!

 

 

Інші статті