Кошик
1156 відгуків
Самовивіз: Пн.-Чт.10-19! Пт.10-17! Сб.10-14! Нд. - вихідний!
+380981292661
+380981292661
+380981292661
Интернет-магазин
+380930137406
Интернет-магазин
+380964610935
Магазин г. Днепр
Лавка кондитера "Липучка"

Рецепт: Ідеальне пісочне тісто для тарталеток і тарти

Рецепт: Ідеальне пісочне тісто для тарталеток і тарти
Що може бути краще тарталеток, краще хрусткою, навіть розсипчастою, текстури тіста і найніжнішого наповнення з красивими ягодами і цукровою пудрою?

27.02.21

Інгредієнти:
Вершкове масло — 225 гр.
Цукор — 100 гр.
Яйце — 1 шт.
Борошно — 330 гр.
Крохмаль — 20 гр.
Ванільний цукор — 1 ч. л.

1.Вершкове масло (225 г) кімнатної температури збити з цукром (100 г) до однорідної світлої маси. Краще робити це на максимальній швидкості міксера. Насадка — лопатка. У звичайному ручному міксері — це спіральки.
2.Додайте одне яйце і знову збийте масу.
3.Всипте крохмаль (20 р, краще кукурудзяний, але піде і картопляний), ванільний цукор (1 ч. л.) і борошно (330 г).
4.Перемішайте все на середній швидкості, насадкою «лопатка». Якщо такої насадки немає, перемішуйте руками, але так, щоб мінімально нагріти тісто, інакше нічого не вийде. У вас повинна вийти однорідна м'яка паста.
5.Сформуйте млинець товщиною 2 см, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на годину.


 

6.Охолоджене тісто розділіть на кілька частин. Кожну розкачайте між аркушів пергаменту до товщини 3 мм


7.Підготуйте кільця, в яких будемо випікати тарти. Виріжте кола тіста так, щоб залишилися поля 1,5-2 див. Кільця можна брати будь-якого діаметра. З цієї кількості у мене вийшло 8 тарти діаметром 8 див. Думаю вийде пара по 16 або 18. Висота кільця — 2 див. Якщо візьмете більш високі кільця — складно буде зробити рівний зовнішній край. Або ж можна скористатися формою для тарта.


8.Акуратно викладіть тісто в центр кілець, розрівнюючи його по кутам і стінок. Для того, щоб тарти були ідеальний в плані геометрії, потрібно дуже акуратно, але щільно притискати тісто до кутах внизу кілець. Також притискайте тісто до стінок і дну.
9.Надлишки тесту відріжте ножем, короткими рухами зсередини назовні. Лише так у вас вийде рівний, красивий край, а тісто буде притиснута до стінок.
10.Приберіть заготовки в холодильник на 30 хвилин. Насипте вантаж в майбутні тарти (повністю до верху), це допоможе тесту зберігати форму. В якості вантажу підійде рис, сочевиця та інші крупи. Хтось прокладає спершу пом'ятий папір, а вже в неї засинає вантажі. Якщо тісто добре охололи, то «начинка» не прилипне. Якщо робите вперше — можете спробувати і так і так. Крупи повинні бути дрібними, щоб потрапляти в кути майбутнього тарта.


11.Випікаємо в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин (верх-низ). До золотистого кольору.
12.Дайте тартам охолонути, вийміть з кілець, приберіть крупу.
13.Наповнити їх можна чим завгодно. Наприклад, заварним кремом або мусліном, можна взяти креми на швейцарській меренге, просто збити вершки з пудрою (отримавши Шантильї), зварити курд чи карамель. Добре піде густий конфітюр або джем, желе і так далі. Якщо плануєте зберігати їх довго, краще змастити їх зсередини білим шоколадом, а вже потім робити начинку. Шоколад буде заважати крему розмочувати хрустке тісто.

 

Інші статті