Кошик
1208 відгуків
Прийом замовлень для відправки день у день до 15.00!(будні)
+380981292661
+380981292661
+380981292661
Интернет-магазин
+380930137406
Интернет-магазин
+380964610935
Магазин г. Днепр
Лавка кондитера "Липучка"

Рецепт: Наше улюблене пташине молоко

Рецепт: Наше улюблене пташине молоко
Мабуть, Пташине молоко — один з найвідоміших десертів нашого дитинства. Упевнений, що багато хто досі купують цукерки і миттєво знищують їх.

27.02.21

Коржі

Вершкове масло — 100 г
Цукор — 100 г
Яйця — 2 шт
Борошно — 140
Ванільний цукор — 1 ч. л.
Суфле

Білок — 2 шт
Цукор — 330 г
Агар-агар — 4 г
Вода — 140 мл
Вершкове масло — 120 г
Згущене молоко — 100 г
Ванільний цукор — 2 ч. л.

1.Масло (100 г) кімнатної температури збиваємо з цукром (100 г) на максимальній швидкості міксера.
2.Додаємо яйця (2 шт) і ванільний цукор (1 ч. л.), продовжуємо збивати. Якщо у вас є ванільний екстракт — це ще краще, але у мене закінчився, довелося використовувати підручні засоби).
3.Всипаємо борошно (140 г) і перемішуємо до однорідності. Вийде досить круте тісто.
4.Ділимо його на дві частини і розподіляємо на деку плоским круглим коржиком висотою близько 1 див. У мене форма 16 см, тому я змалював її маркером на пергаменті два рази. Потім перевернув аркуш і завдав тісто по контуру цих кіл.

(Якщо вам буде складно розподілити тісто, трохи змочіть водою столову ложку і її акуратно розподіліть тісто.)
5.Випікаємо при 230 градусах хвилин 10. Дивіться, як з'явиться легкий рум'янець — можна діставати коржі.
6.Сразу обрежьте их кольцом до нужного диаметра и дайте полностью остыть на решетке.
7.Теперь само суфле.Агар (5 г) замочите в воде (140 г) минут на 10. Он есть у меня в магазине, замена на желатины и пектины не допустима здесь, потому что у каждого агента свои текстурные характеристики и нам подходит именно агар.(агар-агар, можно купить у нас в магазине http://липучка.com.ua/p74037506-agar-agar-900.html)
8.Переложите массу агара в сотейник и нагревайте, помешивайте до кипения, агар растворится.
9.Додайте цукор (330 г) і на сильному вогні знову доведіть до кипіння. У якийсь момент маса почне сильно пінитися. Помішуйте і перевіряйте сироп.Якщо вийняти лопатку з сиропу, з неї повинна стікати рівна нитка сиропу. Це ознака того, що ми досягли вірною температури. Приберіть з вогню і остудіть приблизно до 80 градусів.
10.Білки (2 шт) збийте в міксері на середній стабільної швидкості. У вас повинна почати утворюватися гарна гарна піна.
11.Влийте в білки сироп тонкою цівкою по стінці чаші. Не давайте сиропу потрапити на віночок міксера. Збільшіть швидкість міксера до максимальної.
12.Коли маса стане щільною введіть тепле вершкове масло (120 г) та згущене молоко (100 г).Ще раз добре збийте масу. Тут не варто економити на інгредієнтах, купуючи найдешевші. Все таки їх смак буде відчутний в готовому десерті.
13.Всередину рознімної форми або кільця, прокладеного плівкою, покладіть перший корж. Вилийте зверху половину суфле.Обережно покладіть другий корж.Вилийте другу частину суфле, вирівняйте поверхню. Приберіть в холодильник на 3-4 години.
14.Схватившееся пташине молоко можна покрити шоколадною глазур'ю або ганашем. Робити це краще поки десерт ще у формі. Тоді скоринка буде рівною, а боки «голими».
15.Коли шоколад застиг, виймайте десерт з форми.
Інші статті