Кошик
1120 відгуків
Пн.-Чт. 10-19! Пт. 10-17! Сб. 10-14! Нд. вихідний!
+380981292661
+380981292661
+380981292661
Интернет-магазин
+380930137406
Интернет-магазин
+380964610935
Магазин г. Днепр
Лавка кондитера "Липучка"

Рецепт: Лимонний кекс

Рецепт: Лимонний кекс
Дивилися «Неймовірна життя Уолтера Мітті«? Ну так от, є момент, де йдеться про «маминому лимонному кексі». Багато де можна зустріти ті чи інші згадки саме про лимонному кексі, як про щось унікальне і навіть чарівному.

27.02.21

Дивилися «Неймовірна життя Уолтера Мітті«? Ну так от, є момент, де йдеться про «маминому лимонному кексі», яким вдається підкупити строгих войовничих мешканців на кордоні Афганістану (якщо не помиляюся). Багато де можна зустріти ті чи інші згадки саме про лимонному кексі, як про щось унікальне і навіть чарівному. Так ось рецепт самого чудесного лимонного кексу:
Інгредієнти:
- 1,5 склянки борошна
-3 ч. л. розпушувача
-щіпка солі
-3/4 склянки цукру
-4 яйця
-2 лимона
-200 гр. гарного вершкового масла
-ваніль

1. Почнемо з лимонів: промийте їх, приборкайте, катаючи по столу — це допоможе їм потім максимально віддати сік. Тепер візьміть тертку і зніміть нею цедру з двох лимонів, вона потрібна для тіста.
2. Далі видавіть сік, половина якого також піде в тісто, а друга половина — для приготування лимонної просочення.
3. У миску просійте борошно, додайте також розпушувач і сіль.
4. Розтопіть вершкове масло і дайте йому охолонути.
5. В окремий посуд вбийте яйця, збийте їх, потім додайте цукор і збийте з додаванням цукру, влийте половину лимонного соку, додайте цедру і в кінці влийте тонкою цівкою, помішуючи, розтоплене вершкове масло (не гаряче). Все це потрібно перемішати і додати ваніль.
6. Наступний етап — змішати борошно з приготовленої яєчно-лимонної сумішшю. Робити це потрібно дуже акуратно, поступово, у кілька етапів. Перемішали? Відмінно.
7. Вмикайте духовку на 180 градусів і дайте їй прогрітися. А тим часом застеліть форму промасленим папером для випічки, посипати манкою. Викладіть тісто за допомогою кулінарної лопатки у форму і поставте в вже прогріту духовку.
8. Випікати потрібно в 2 етапи. На першому температура випічки 180 гр., піч 20 хвилин. На другому — знижуємо до 165 гр.С. і печемо ще 20-25 хвилин. Тісто збільшується в 1,5-2 рази, текстура дуже пориста і красива, приємного лимонного кольору і кекс пахне просто чудово. Перевіряти готовність, як прийнято — за допомогою зубочистки.
9. Після того, як дістали готовий кекс з духовки, потерпіть ще трохи та дайте йому «відпочити» ще 15 хвилин.
10. В цей час можна приготувати лимонно-цукровий сироп: змішайте лимонний сік, що залишився з 50 гр. цукру і поставте на повільний вогонь, нехай цукор повністю розтопиться, ще потримайте пару хвилин, постійно помішуючи.
11. Тепер дістаньте кекс з форми, проколіть його зубочисткою у кількох місцях і полийте сиропом — це завершальний момент приготування пирога. Ще хвилин 10 і можете припиняти над собою знущатися, можна брати зубчастий ніж і нарізати його тонкими ажурними скибочками.


Смачної вам випічки і гарного настрою!:)

Інші статті